• Kalendar Hijrah

 • Kalendar

  July 2010
  S M T W T F S
  « Jun   Aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Advertisements

Sah

Salam Ukhuwah…

Alhamdulillah, sah sudah adinda saya, Nik Asma’ Salsabila binti Nik Abdul Aziz menjadi isteri kepada Ahmad Asyraf bin Zainuddin, kira-kira jam 9.45 malam tadi. Wujud sudah peneman abadi dalam kehidupan, teman bicara sepanjang hayat, teman memujuk kala merajuk…

Pertunangan yang termetrai pada Februari lalu, Alhamdulillah dapat disempurnakan ikatan sucinya selepas lima bulan. Tidak perlu untuk menunggu lama kerana kebetulan masing-masing usai saja menamatkan pengajian.

Alhamdulillah, Allah telah memanjangkan usia kami semua untuk sekali lagi merai majlis bermakna dalam keluarga besar ini. Maka tercapai jua hasrat ayahbonda dan kami sekeluarga untuk melihat adinda bongsu bergelar isteri kepada seseorang. Hanya majlis sederhana dihadiri ahli keluarga terdekat untuk meraikan ahli baru menyertai keluarga besar kami.

Dengan iringan doa serta ucapan-ucapan baik daripada hadirin, kami sekeluarga turut mendoakan semoga ikatan kasih sayang yang baru termetrai ini akan kekal selamanya hingga ke akhir hayat. Kami juga berdoa semoga kehidupan baru bergelar suami isteri yang masih panjang perjalanannya di hadapan, akan mampu dipandu dengan penuh mawaddah dan rahmah.

Akhirnya, dalam awalan kami turut mendoakan semoga adinda kami ini akan dikurniakan zuriat-zuriat yang sedap mata memandang dan penyejuk hati buat penyeri rumahtangga, amiiin.

“Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurnia-Nya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurnia-Nya), lagi Maha Mengetahui”

(al-Nur 24: 32)


7.39am

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: