• Kalendar Hijrah

 • Kalendar

  December 2011
  S M T W T F S
  « Nov   Jan »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Advertisements

Raikan anak-anak

Salam Ukhuwah…

Oktober dan November 2011 antara bulan-bulan yang agak sibuk buat saya pada tahun ini. Selain menyiapkan diri untuk berangkat ke Tanah Suci tempohari, inilah waktunya juga untuk menghadiri pelbagai aktiviti tahunan anak-anak, terutamanya yang bersekolah tadika.

Pada Oktober lepas, berlangsungnya Majlis Konsert Tahunan Tadika Smart Reader bertempat di dewan Hotel Riverview, Kota Bharu. Itu majlis untuk anakanda perempuan kedua saya, manakala bagi abangnya, si kembar pula, majlisnya telah berlangsung pada November lalu di dewan Hotel Renaissance, Kota Bharu.

Seperti biasa, majlis sebegini diadakan untuk meraikan anak-anak tadika sepanjang setahun seisi persekolahan. Alhamdulillah, saya sekeluarga turut meluangkan masa menghadiri kedua-dua majlis tersebut.

Kedua-dua majlis ini sungguh bermakna kepada setiap ibubapa yang hadir, apabila dimeriahkan dengan persembahan anak masing-masing. Ianya juga menjadi satu kenangan indah kepada anak-anak saya kelak terhadap guru-guru dan kawan-kawan mereka, bilamana telah menamatkan seisi persekolahan di sini. InsyaAllah si kembar saya akan melangkah ke darjah 1 pada tahun hadapan, manakala si adik berpindah ke tadika Cina.

Doa seorang ibu buat anak-anak…Semoga kita semua terus menuju redha Allah s.w.t. dan tergolong di kalangan hamba-hambaNya yang dirahmati selalu hingga ke akhir hayat, insyaAllah…!

4.53pm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: