• Kalendar Hijrah

 • Kalendar

  December 2011
  S M T W T F S
  « Nov   Jan »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Advertisements

11.11.11 @ 11

Salam Ukhuwah…

Tarikh yang sudah melewati sebulan lebih, tetapi saya masih lagi mahu bercerita tentangnya…tentu ada istimewanyakan?

Sebenarnya ia adalah tarikh istimewa kepada anakanda sulong saya, menyambut usianya yang ke 11 tahun pada 11.11.11 tempohari.

Namun pada tarikh istimewanya itu, saya dan suami sedang berada jauh daripada anak-anak. Saya menghubunginya, mengucapkan ‘selamat menyambut hari lahir’ dan menghantar sejambak doa, semoga dirinya sentiasa dilimpahi dengan nikmat kehidupan dari segala yang halal dan diberkati, dilindungi perjalanan masa hadapannya dari segala yang mampu merosakkan jiwanya, dijadikan dirinya sebagai teladan yang baik kepada sesiapa jua yang memandangnya, dan dirahmati usianya sehingga ke syurga. Amin, ya Rab!

Sebelum tarikh istimewanya itu juga, saya telah membeli beberapa jenis manisan arab, coklat dan biskut sebagai hadiah kepada anakanda daripada ayahbonda yang berada di kejauhan. Saya poskannya melalui servis **** **** dengan janji manisnya ia akan selamat tiba dalam tempoh 10 – 14 hari. Berbungalah harapan saya bahawa ia akan tiba pada lebih kurang tarikh istimewa tersebut. Semoga dapatlah hadiah tersebut menghilangkan rindu anak-anak kepada kami berdua.

Tapi tahukah sahabat sekalian…? bahawa kotak hadiah tersebut hanya sampai selepas tiga minggu saya kembali ke tanah air! Itupun tersesat-sesat sehingga sampai ke rumah ayahbonda saya…mmm…agak-agak kalian, bagaimanakah perasaan saya? Sadis!

Kata seorang sahabat, Allah mahu menguji kesabaran saya selepas kembali dari Tanah Suci. Kata saya, Alhamdulillah, jika itulah ujiannya, itulah sebaik-baik ujian untuk saya yang tipis kesabarannya. Saya sujud syukur selepas menerima kotak itu. Terima kasih ya Allah diatas segala kurniaanMu!

9.08pm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: