• Kalendar Hijrah

 • Kalendar

  May 2012
  S M T W T F S
  « Apr   Jun »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Advertisements

57

Salam Ukhuwah…

12 Jumadi thani 1433/ 3 Mei 2011, sekali lagi saya menerima kedatangan seorang anak saudara baru daripada keluarga kekanda saya, Nik Abdul Rahim/ Arina Abdul Rahman. Langsungnya menjadikan cucu ayahbonda menjangkau ke angka 57!

Saya menerima pesanan ringkas daripada kekanda yang menyatakan bayi lelaki mereka telah selamat dilahirkan pada jam 7.03 pagi. Kakak ipar saya yang seorang ini amatlah mudah apabila melahirkan pada setiap kelahiran kesemua anak-anaknya. Alhamdulillah.

Pada malam sebelumnya dia kelihatan sihat-sihat saja semasa kami makan malam bersama di rumah ayahbonda, tanpa sebarang tanda ‘keletihan’ ibu-ibu mengandung disaat-saat akhir.

Alhamdulillah, ini anak yang ke-11 didalam keluarga mereka. Hebat! Memang saya tak terkejar. Tahniah buat kekanda sekeluarga, semoga rezeki memiliki anak-anak yang ramai ini memberikan suatu suasana kemeriahan dan kebahagiaan didalam rumahtangga kalian. Mudah-mudahan setiap anak-anak ini mampu menjadi anak-anak yang soleh dan solehah.

Jika tempohari si sulong mereka, Nik Mariyyah al-Qibtiah (Hafizah) telah mengharumkan nama Maahad Darul Anuar, apabila muncul sebagai pelajar terbaik Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan keputusan 8A, semoga anak-anak yang lain juga bakal mengikut jejak langkah kakak sulong mereka ini. Semoga mereka semua bakal membawa pulang kejayaan yang lebih bererti, insyaAllah.

6.23pm

Advertisements
« »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: